Kártevők elleni védekezés

kártevőirtás

Megelőző megoldások

Míg nyáron szúnyogok és darazsak repültek a fejünk felett, télen egerek, csótányok és pókok surranhatnak be a küszöbünk alatt. Ezek a kártevők menedéket keresnek a hideg elől, és sajnos meleg otthonaink mindig vonzónak tűnnek számukra. Éppen ezért fontos,
hogy megelőző intézkedéseket tegyünk a hívatlan vendégek elkerülése érdekében, mert azok több problémát is okozhatnak, mint egy pókháló a sarokban. A rágcsálókról ismert, hogy olyan betegségeket hordoznak, mint a szalmonella és a hantavírus, bizonyos pókok csípése súlyos mellékhatásokat is okozhat, a csótányok pedig kiválthatnak asztmát és az allergiát.
Ma már számos információt és tippet találhat bárki nemcsak az interneten de gyakorlott kártevőirtó cég segítségét, tanácsát is kérheti. Így a lakástulajdonosok megakadályozhatják, hogy a különböző kártevők a téli időszakban tanyát verjenek otthonaikban.

 

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal!

Szaktanácsadásért hívja szakembereinket!

Kapcsolat

Összeszedtünk néhány egyszerű és hasznos tanácsot, ami sokat segíthet a kártevők
elkerülésében.

1.

A repedések és lyukak tömítése nagyon fontos otthonának külső részén, annak érdekében, hogy megakadályozza a rágcsálók bejutását. Feltétlenül ellenőrizze azokat a területeket, ahol a közművek és a csövek bekapcsolódnak a házba vagy a lakásba. Ne feledje, hogy egy egér egy fillér méretű lyukon is átfér.

2.

Cserélje ki a laza habarcsot, és az időjárás rongálta részeket javítsa meg mielőbb. Ellenőrizze az ablakokat és az alagsort is.

3.

A tűzifát tárolja legalább 20 méterre az otthonától. Az egerek és hangyák a farakásban alakíthatják ki fészkeiket, és így könnyebben bejuthatnak a házba, ha az a halom közelében
van.

4.

Gyakori, hogy a rágcsálók a rendetlenségben rejtőznek el, ezért tartsa rendben és tisztán a tárolóhelységeket, és pakolja el még a dobozokat is a padlóról.

5.

Szüntessen meg minden nedves területet, beleértve a szivárgó csöveket és az eltömődött csatornákat is. Különös figyelmet kell fordítani a konyhára és a fürdőszobára, mert ezek a területek különösen közkedveltek a csótányok körében.

6.

Szereljen fel ajtóseprűt és javítsa ki a sérült ablakkereteket is.
Tartsa a padlást, az alagsort és a szellőzőket tisztán és szárazon.
A tél folyamán sokunknak a szél, a hó és a fagy okozta korróziós károk éppen elég aggodalmat okoznak. A kártevők okozta kellemetlenségeket gondos odafigyeléssel elkerülheti.

A legfontosabb a megelőzés

Ezeknek a tippeknek a követése pedig segít csökkenteni annak a valószínűségét, hogy
otthonában más, szezonális problémák lépjenek fel a kártevők miatt.
Amikor télen a gyakran előforduló kártevőktől mentes marad a háza, otthona
egészségesebb helyszíne lesz az ünnepi partiknak és a családdal töltött időnek, hiszen
mindannyian egy nyugodt és egészséges életre vágyunk .
Ha gyanítja, hogy kártevő van az otthonában, vegye fel a kapcsolatot egy kártevőirtó szakértővel.

 

Kérdése van?

Olvassa el „GYIK” rovatunkat!

Gyakran ismételt kérdések

Elolvasom!

Ózonos lakásfertőtlenítés
Vírusok és baktériumok ellen

Megnézem

Írjon nekünk!

Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.