Kártevők elleni védekezés

kártevőirtás

Megelőző megoldások

Míg nyáron szúnyogok és darazsak repültek a fejünk felett, télen egerek, csótányok és pókok surranhatnak be a küszöbünk alatt. Ezek a kártevők menedéket keresnek a hideg elől, és sajnos meleg otthonaink mindig vonzónak tűnnek számukra. Éppen ezért fontos,
hogy megelőző intézkedéseket tegyünk a hívatlan vendégek elkerülése érdekében, mert azok több problémát is okozhatnak, mint egy pókháló a sarokban. A rágcsálókról ismert, hogy olyan betegségeket hordoznak, mint a szalmonella és a hantavírus, bizonyos pókok csípése súlyos mellékhatásokat is okozhat, a csótányok pedig kiválthatnak asztmát és az allergiát.
Ma már számos információt és tippet találhat bárki nemcsak az interneten de gyakorlott kártevőirtó cég segítségét, tanácsát is kérheti. Így a lakástulajdonosok megakadályozhatják, hogy a különböző kártevők a téli időszakban tanyát verjenek otthonaikban.

 

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal!

Szaktanácsadásért hívja szakembereinket!

Kapcsolat

Összeszedtünk néhány egyszerű és hasznos tanácsot, ami sokat segíthet a kártevők
elkerülésében.

1.

A repedések és lyukak tömítése nagyon fontos otthonának külső részén, annak érdekében, hogy megakadályozza a rágcsálók bejutását. Feltétlenül ellenőrizze azokat a területeket, ahol a közművek és a csövek bekapcsolódnak a házba vagy a lakásba. Ne feledje, hogy egy egér egy fillér méretű lyukon is átfér.

2.

Cserélje ki a laza habarcsot, és az időjárás rongálta részeket javítsa meg mielőbb. Ellenőrizze az ablakokat és az alagsort is.

3.

A tűzifát tárolja legalább 20 méterre az otthonától. Az egerek és hangyák a farakásban alakíthatják ki fészkeiket, és így könnyebben bejuthatnak a házba, ha az a halom közelében
van.

4.

Gyakori, hogy a rágcsálók a rendetlenségben rejtőznek el, ezért tartsa rendben és tisztán a tárolóhelységeket, és pakolja el még a dobozokat is a padlóról.

5.

Szüntessen meg minden nedves területet, beleértve a szivárgó csöveket és az eltömődött csatornákat is. Különös figyelmet kell fordítani a konyhára és a fürdőszobára, mert ezek a területek különösen közkedveltek a csótányok körében.

6.

Szereljen fel ajtóseprűt és javítsa ki a sérült ablakkereteket is.
Tartsa a padlást, az alagsort és a szellőzőket tisztán és szárazon.
A tél folyamán sokunknak a szél, a hó és a fagy okozta korróziós károk éppen elég aggodalmat okoznak. A kártevők okozta kellemetlenségeket gondos odafigyeléssel elkerülheti.

A legfontosabb a megelőzés

Ezeknek a tippeknek a követése pedig segít csökkenteni annak a valószínűségét, hogy
otthonában más, szezonális problémák lépjenek fel a kártevők miatt.
Amikor télen a gyakran előforduló kártevőktől mentes marad a háza, otthona
egészségesebb helyszíne lesz az ünnepi partiknak és a családdal töltött időnek, hiszen
mindannyian egy nyugodt és egészséges életre vágyunk .
Ha gyanítja, hogy kártevő van az otthonában, vegye fel a kapcsolatot egy kártevőirtó szakértővel.

 

Kérdése van?

Olvassa el „GYIK” rovatunkat!

Gyakran ismételt kérdések

Elolvasom!

Ózonos lakásfertőtlenítés
Vírusok és baktériumok ellen

Megnézem

Írjon nekünk!

Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.

    Please prove you are human by selecting the cup.