Megelőző ötletek az ünnepek alatt – Rovarirtás Budapest

megelőzés karácsonyi kártevőirtás

Megelőző megoldások

Rovarirtás Budapest és vonzáskörzetében a Gyorsirtó ajánlásával

Mielőtt azonban az új évben kártevőirtó szakemberre lenne szükségünk, érdemes lenne egy kicsit átgondolni, hogyan védekezhetünk ellenük.

Ha minden igyekezetünk ellenére rágcsálóirtás vagy csótányirtás szükséges otthonunkban, kérjük kártevőirtő szakember segítségét!

 

 

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal!

Szaktanácsadásért hívja szakembereinket!

Kapcsolat
rovarirtás az ünnepek alatt Gyorsirtó

A kártevők, mint a patkányok, egerek, csótányok és pókok, menedéket keresnek a kemény hideg elől.

Ha otthona nincs felkészítve ezekre a hívatlan téli látogatókra, kellemetlen meglepetések érhetik.

 

Mint ahogy azt már a korábbi cikkünkben is megemlítettük, most is összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek megóvni otthonát az ünnepi időszakban is.

 

1.

– Tartsa távolabb a tűzifát a háztól!

A rágcsálók és a hangyák fészket alakíthatnak ki a kötegelt fában. Ha a tűzifát közvetlenül az otthona mellett helyezi el, fennáll annak a veszélye, hogy a kártevők bejussanak az otthonába. Javasoljuk, hogy a tűzifát 20-30 méter távolságra tartsa a házától.

2.

– Vizsgálja meg a koszorúkat és a fenyőfát!

Függetlenül attól, hogy a fa élő vagy mesterséges, ellenőrizze a kártevők jeleit, mielőtt bevinné az otthonába. A rágcsálók, például az egerek, komfortosan érezhetik magukat a karácsonyfán és a környékén is. Éppen ezért, mielőtt fákat/koszorúkat visz be az otthonába, ellenőrizze a pókokat, a levéltetveket vagy más rovarokat is.

Ha élő fát vásárol, mindenképp győződjön meg róla, hogy a fát megrázta, mielőtt bevinné. Ezzel az egyszerű módszerrel csökkentheti annak a valószínűségét, hogy kártevőt visz be a helyiségbe.

3.

– Helyezze el biztonságos távolságban és módon a szemetet, az újrahasznosítható anyagokat pedig tartsa lezárt kukákban!

Az ünnepi vacsorákat követően legyen körültekintő a maradék tárolását illetően, mert a vadon vagy a ház körül megjelenő állatok, éppen a táplálék reményében keresik az ember lakta településeket. Ha mégis élelmiszert kell kidobnia, ügyeljen arra, hogy a kukák legalább 20 méter távolságra legyenek az otthonától, és biztonságosan zárja le őket fedéllel.

4.

– Tárolja a dekorációkat és a szezonális tárgyakat műanyag szemetesekben!

Javasoljuk, hogy a szezonális tárgyakat, például a dekorációkat, zárható, műanyag szemetesben tárolja. A műanyag tovább tart, mint a karton, így a nem kívánatos lakótársak nehezebben jutnak be a műanyag kukákba. Sokan kartondobozban tárolják a dekorációkat vagy más szezonális tárgyakat, de egy egér vagy patkány sokkal könnyebben rágja át a kartont, mint a műanyagot. A kartondobozok és azok tartalma nagyobb valószínűséggel megy tönkre akkor is ha nedvesség, vagy pára éri.

5.

– A kártevők elleni védekezésnek egy hatékony módja, ha polcon vagy párkányon tárolja a dobozokat.

A dobozok polcokon tartása nagyszerű módja a kártevők elkerülésének! A dobozok emelvényen történő tárolása biztosabb módja annak, hogy a kártevők bejussanak a dobozokba, és ne fészkeljenek bele. A rendezett tárolási mód, szintén csökkenti annak a lehetőségét, hogy például a csótányok vagy a rágcsálók elbújjanak.

Egy kis odafigyeléssel gondtalanul indulhat az új év! Ha pedig gyanítjuk, hogy valamilyen kártevő tevékenykedik otthonunkban, forduljunk haladéktalanul kártevőirtó szakemberhez!

Rovarirtás Budapest és vonzáskörzetében, igény szerint országosan. Komplex kártevőirtás ózonos lakásfertőtlenítéssel.

 

Cikk by: ES

Fotók: Pinterest

 

Ózonos lakásfertőtlenítés
Vírusok és baktériumok ellen

Megnézem

Írjon nekünk!

Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére.